De stoet bij de inhuldiging van burgemeester Jos Dausy in 1977

Erik Geusens, Hilde Boven [ 1977 ]

De stoet bij de inhuldiging van burgemeester Jos Dausy in 1977

Na de gemeenteraadsverkiezingen van 1976 werd Jos Dausy op 1 januari 1977 de nieuwe burgemeester van Dessel. Begin juli 1977 werd hij officieel ingehuldigd met onder andere een grote stoet waarin heel veel Desselse verenigingen mee stapten. Hilde Boven vergezelde de delegatie van de KRB (Kempische Rodenbachbonden) en de VVM (Verbond van Vlaamse Meisjesscharen) en maakte een reportage van de stoet. 

Onlangs schonk zij de film aan de Heemkundige Kring. De Griffioen deed beroep op DIGICAT en Erik Geusens die de film digitaliseerde. En nu kunnen iedereen er van genieten.

Heb jij ook nog oude Desselse films of foto’s? DIGICAT kan jouw films digitaliseren, de Heemkundige Kring scant foto’s. Help ons een foto- en filmarchief voor Dessel uitbouwen! Meer info via luc.damen@telenet.be

Over Digicat

DIGICAT is een interactieve website voor de inwoners van Dessel en omgeving. Je kan hier filmpjes bekijken over allerhande nieuwtjes, evenementen en mensen uit Dessel. Daarnaast vind je op DIGICAT filmpjes over de berging van het laag- en middelradioactief kortlevend afval in Dessel.
Lees meer..

Partners

Volg ons