Bloemenpracht op Den Diel

Erik Geusens [ 2019 ]

Bloemenpracht op Den Diel

Op Den Diel heeft de gemeente een aantal terreinen ter beschikking gesteld waar de 11 ha bossen die NIRAS heeft gerooid op het bergingsterrein zullen worden gecompenseerd. In de zomer van 2019 werden deze percelen plantklaar gemaakt. Bekijk hier de reportage over de start van de grondwerken in juni. De eerste bomen worden effectief aangeplant op 17 november 2019, op de jaarlijkse babyboomplantdag van de Desselse Gezinsbond. De volledige herbebossing van 11 ha wordt afgerond tegen einde 2020 en wordt mee in goede banen geleid door de STORA-werkgroep Opvolging Boscompensatie.

In afwachting van de aanplant werd een aantal percelen ingezaaid met verschillende bloemenmengsels, die tot ver in het najaar in bloei staan en op die manier zorgen voor een grotere biodiversiteit en een bij- en vlindervriendelijke omgeving.

Je kan de resultaten zelf gaan bekijken. De percelen langs de Puttendijk en langs Groesgoor (aan taverne de Witte Haas) zijn het makkelijkst bereikbaar. Aan alle percelen werden infoborden geplaatst om wandelaars te informeren.

Over Digicat

DIGICAT is een interactieve website voor de inwoners van Dessel en omgeving. Je kan hier filmpjes bekijken over allerhande nieuwtjes, evenementen en mensen uit Dessel. Daarnaast vind je op DIGICAT filmpjes over de berging van het laag- en middelradioactief kortlevend afval in Dessel.
Lees meer..

Partners

Volg ons