Laatste 100 dagen voor de zesdeklassers van basisschool De Weg-Wijzer

Erik Geusens, Helena Rommens [ 2019 ]

Laatste 100 dagen voor de zesdeklassers van basisschool De Weg-Wijzer

De zesdejaars van basisschool De Weg-Wijzer in Dessel vierden op 22 maart 2019 dat ze nog maar 100 dagen naar de lagere school moeten gaan. Omdat ze al grote jongens en meisjes aan het worden zijn, kregen ze van de leerkrachten de opdracht om dit zoveel mogelijk zelf te organiseren. Volgend jaar zitten ze immers in het middelbaar en moeten ze hun plan kunnen trekken. 

Dinsdag kregen ze opdrachten van hun meesters die ze zelf verder moesten uitwerken: de twee poorten versieren, een fotoboekje maken, de klassen versieren, een liedje over het zesde leerjaar verzinnen, een dansje verzinnen, zelfgemaakte hapjes en drankjes voorzien, een grappig toneeltje brengen… Vanmorgen kregen ze dan nog 74 minuten de tijd om alles klaar te zetten en af te werken. Daarna werd alles gepresenteerd en werden de hapjes en drankjes geserveerd. De zesdejaars kwamen verkleed als ‘oma’ of ‘opa of in één kleur. 

Over Digicat

DIGICAT is een interactieve website voor de inwoners van Dessel en omgeving. Je kan hier filmpjes bekijken over allerhande nieuwtjes, evenementen en mensen uit Dessel. Daarnaast vind je op DIGICAT filmpjes over de berging van het laag- en middelradioactief kortlevend afval in Dessel.
Lees meer..

Partners

Volg ons