Bouwwerf IPM schiet flink op

NIRAS [ 2019 ]

Bouwwerf IPM schiet flink op

De bouwwerf van de Installatie voor de Productie van Monolieten (IPM) blies vorige maand haar eerste kaarsje uit. Na een jaar hard werken is de werf al flink opgeschoten, de aannemer startte al met de eerste dakwerken.
In de IPM zal het afval verpakt worden in betonnen kisten of ‘caissons’ die worden afgesloten en opgevuld met mortel. De monolieten die zo ontstaan worden tijdelijk opgeslagen in de outputbuffer van de installatie, daarna verdwijnen ze definitief in de bergingsmodules.

Ongeveer een jaar geleden ging de eerste spade in de grond voor de bouw van de IPM. Intussen zijn de werken al een heel eind gevorderd. De aannemer bouwt volop aan de betonnen wanden van de installatie en legde nu ook de welfsels voor het dak van de outputbuffer. Daarmee werd alvast een belangrijke stap gezet in de voortgang van de werf. Het einde van de werken is nog steeds voorzien voor het begin van 2021.

Benieuwd hoe de IPM er vandaag al uitziet? Bekijk dan zeker dit filmpje!

Labels

Over Digicat

DIGICAT is een interactieve website voor de inwoners van Dessel en omgeving. Je kan hier filmpjes bekijken over allerhande nieuwtjes, evenementen en mensen uit Dessel. Daarnaast vind je op DIGICAT filmpjes over de berging van het laag- en middelradioactief kortlevend afval in Dessel.
Lees meer..

Partners

Volg ons