Opendeurdag NIRAS 2019

NIRAS [ 2019 ]

Opendeurdag NIRAS 2019

Op zondag 29 september 2019 organiseerden NIRAS, STORA en MONA een opendeurdag, waarop de werven op de toekomstige oppervlaktebergingssite voor radioactief afval in Dessel bezocht konden worden. Met een bewegwijzerde wandeling, een kinderzoektocht en aangepaste randanimatie was het een unieke belevenis voor jong en oud.
NIRAS bereidt in Dessel de bouw voor van een oppervlaktebergingsinstallatie waarin al het Belgische laag- en middelradioactieve kortlevende afval geborgen zal worden. Een buitengewoon staaltje bouwkunde waar jarenlang meer dan tweehonderd mensen aan zullen meewerken. Op dit moment staan meerdere onderdelen van de bergingssite volop in de steigers, het ideale moment voor een blik achter de schermen.

Bekijk hier een sfeerverslag van de opendeurdag.
 

Labels

Over Digicat

DIGICAT is een interactieve website voor de inwoners van Dessel en omgeving. Je kan hier filmpjes bekijken over allerhande nieuwtjes, evenementen en mensen uit Dessel. Daarnaast vind je op DIGICAT filmpjes over de berging van het laag- en middelradioactief kortlevend afval in Dessel.
Lees meer..

Partners

Volg ons