Stabiel beeld

Zorg er voor dat de beelden die je maakt stabiel zijn. Een schokkerig beeld is erg storend voor de kijker. Je gebruikt daarom best altijd een statief. Als de omstandigheden dat niet toelaten, hebben we voor u een aantal praktische tips.

  • Gebruik bij voorkeur een statief als je filmt. Nadat je de camera op het statief plaatst, controleer je of het waterpas staat. Op de meeste statieven is een waterpas ingebouwd. 
  • Als je geen statief hebt of de situatie laat het niet toe om met een statief te filmen, zorg er dan eerst en vooral voor dat je stevig staat. Ga met gespreide benen staan en duw de camera tegen je buik of heup voor extra steun. Een andere mogelijkheid is in je onmiddellijke omgeving op zoek gaan naar een object om op te steunen. Je kan bijvoorbeeld een kastje of blok gebruiken om uw camera op te plaatsen. 

« vorige pagina

Over Digicat

DIGICAT is een interactieve website voor de inwoners van Dessel en omgeving. Je kan hier filmpjes bekijken over allerhande nieuwtjes, evenementen en mensen uit Dessel. Daarnaast vind je op DIGICAT filmpjes over de berging van het laag- en middelradioactief kortlevend afval in Dessel.
Lees meer..

Partners

Volg ons