Beeldgrootte (wide - medium – close) en beeldhoek

Denk goed na voor je begint te filmen. Bepaal voor jezelf welk onderwerp je in beeld wil brengen en vooral hoe. Afwisseling tussen verschillende beeldgroottes- en hoeken is hierbij belangrijk. Het maakt niet alleen de montage een stuk makkelijker, het is ook aangenamer om naar te kijken.

Er zijn standaard drie verschillende beeldgroottes. In een wide beeld neemt u de persoon van kop tot teen in beeld. Ten tweede hebben we een medium beeld. De persoon staat nu van het hoofd tot ongeveer heuphoogte in beeld. Tenslotte hebben we een close beeld. Daarbij film je de persoon van het hoofd tot op borsthoogte. Verander tijdens het filmen ook af en toe van beeldhoek. Je filmt de persoon bijvoorbeeld zijdelings en verplaatst nadien de camera recht voor de persoon. Zo breng je variatie in de beeldmontage.

« vorige pagina

Over Digicat

DIGICAT is een interactieve website voor de inwoners van Dessel en omgeving. Je kan hier filmpjes bekijken over allerhande nieuwtjes, evenementen en mensen uit Dessel. Daarnaast vind je op DIGICAT filmpjes over de berging van het laag- en middelradioactief kortlevend afval in Dessel.
Lees meer..

Partners

Volg ons