Licht

Een gegeven dat veel filmers parten speelt, is de lichtinval. Zorg er altijd voor dat het licht op je onderwerp of object valt.

Wanneer je binnen filmt, kijk dan even rond of er voldoende licht is. Steek zo veel mogelijk verlichting aan of vraag op locatie of meer verlichting mogelijk is. Als er niet genoeg licht op de persoon of object valt, is het beeld donker en wordt de persoon of het object minder zichtbaar voor de kijker. 

Wanneer je een persoon filmt, moet hij of zij in het licht staan. Zoek waar het licht het best valt en breng de persoon daar naartoe. Let er op dat de belichting gelijkmatig verdeeld is. Het is bijvoorbeeld niet goed als een gezicht maar voor de helft belicht is.

Pas vooral op met ramen wanneer je binnen filmt. Als je een persoon voor het raam plaatst, zal hij of zij donker zijn in beeld. De pupil van het menselijk oog past zich aan aan het daglicht dat door het raam valt, de camera doet dat niet. Je lost dit op door de situatie om te draaien: als cameraman ga je met de rug naar het raam staan zodat het daglicht nu op het gezicht van de persoon valt. Op deze manier is de belichting goed.

« vorige pagina

Over Digicat

DIGICAT is een interactieve website voor de inwoners van Dessel en omgeving. Je kan hier filmpjes bekijken over allerhande nieuwtjes, evenementen en mensen uit Dessel. Daarnaast vind je op DIGICAT filmpjes over de berging van het laag- en middelradioactief kortlevend afval in Dessel.
Lees meer..

Partners

Volg ons