Interviews

Als je een interview opneemt, let je best op de volgende punten: de kijkruimte, de ooghoogte en de beeldhoek. Ook de plaats van de interviewer ten opzichte van de geïnterviewde is belangrijk. 

  • De ooghoogte is belangrijk om je beeld zo neutraal mogelijk te houden. De camera moet op dezelfde hoogte staan als de ogen van de geïnterviewde. Ook de interviewer moet zich aan die hoogte aanpassen.
  • Bij een interview moet je ook letten op de hoofdruimte. Plaats de ogen van de geïnterviewde op ongeveer 1/3de van je beeldkader. 
  • Niet onbelangrijk bij een interview is de beeldhoek. Wanneer de interviewer te ver van de camera staat, wendt de blik van de geïnterviewde zich af van de camera. Zorg er steeds voor dat beide ogen van de geïnterviewde zichtbaar zijn in beeld. Een gouden tip : zorg er voor dat de interviewer dicht tegen de camera staat. 
  • Tenslotte moet je er voor zorgen dat de microfoon het beeld niet verstoort. De interviewer plaats de microfoon best een paar centimeter onder de kin van de geïnterviewde. 
  • Het is niet goed als de microfoon vlak voor de mond van de geïnterviewde gehouden wordt. Zo is het gezicht niet helemaal in beeld. Anderzijds is te laag ook niet goed. Op die manier neemt de microfoon meer omgevingsgeluid op en is de klank van het interview niet meer zuiver. De gulden middenweg zoeken is dus de boodschap.

« vorige pagina

Over Digicat

DIGICAT is een interactieve website voor de inwoners van Dessel en omgeving. Je kan hier filmpjes bekijken over allerhande nieuwtjes, evenementen en mensen uit Dessel. Daarnaast vind je op DIGICAT filmpjes over de berging van het laag- en middelradioactief kortlevend afval in Dessel.
Lees meer..

Partners

Volg ons